Αθώος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Έσβησε» το πρόστιμο των 3,7 εκατ. από την εφορία (vid)

Gazzetta team
Αθώος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Έσβησε» το πρόστιμο των 3,7 εκατ. από την εφορία (vid)
Ο Μιχάλης Χατζηγιάνης έπειτα από 3 χρόνια έσβησε οριστικά πρόστιμο 3,7 εκατ ευρώ που του είχε επιβληθεί για φοροδιαφυγή.

Τέλος στην φορολογική... περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την οποία του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την εφορία.

Θυμίζουμε οτι όλα είχαν ξεκινήσει για τον γνωστό τραγουδιστή όταν πριν από τρία χρόνια το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου είχε εντοπίσει εμβάσματά του στην Κύπρο, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρω που αντιστοιχούσαν στην περίoδο από το 2010 έως και 2011.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και να του επιβληθεί το συγκεκριμένο πρόστιμο, για το οποίο όμως προσέφυγε στην δικαιοσύνη και κρίθηκε αθώος από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το 2017 το Συμβούλιο των Εφετών τον απάλλαξε και από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ στη συνέχεια απαλλάχθηκε και από τα διοικητικά δικαστήρια για το πρόστιμο των 3,5 εκατομμυρίων.

Το δημόσιο από την πλευρά του κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανευρεθούν οι αποφάσεις, αλλά η απόφαση ήταν υπέρ του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Συμφώνησε δηλαδή πως τα εμβάσματα που είχε εισπράξει στο παρελθόν και είχαν φορολογηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ