Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για ελληνοτουρκικά: Αποκηρύσσει δηλώσεις του για συνεκμετάλλευση

Gazzetta team
Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για ελληνοτουρκικά: Αποκηρύσσει δηλώσεις του για συνεκμετάλλευση
«Είμαι στρατευμένος στα Δίκαιά μας», τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με παρέμβασή του, ο Μίκης Θεοδωράκης αποκηρύσσει παλιότερες δηλώσεις του σχετικά με συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από Ελλάδα και Τουρκία.

«Στρατευμένος στην υπεράσπιση των Δικαίων μας» δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης, με δήλωσή του ιστότοπό του. Μ' αυτήν καταγγέλλει την επιθετικότητα της Τουρκίας, ενώ αποκηρύσσει περσινές του δηλώσεις για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

«Πληροφορήθηκα από κάποιους φίλους ότι κάποιοι αναρτούν στο διαδίκτυο παλαιότερα άρθρα μου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.

Είναι αυτονόητο, ότι οι τότε συνθήκες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις σημερινές.

Σήμερα που οι Τουρκικές φρεγάτες αρμενίζουν στο Αιγαίο σε ελληνικά ύδατα, την επομένη μιας πραγματικής επίθεσης που δεχθήκαμε στον Έβρο από την Τουρκία του κ. Ερντογάν, ο οποίος -ανεπίτρεπτα προσβλητικός- συμπεριφέρεται σαν να επιδιώκει με κάθε τρόπο θερμό επεισόδιο (για να μην αναφερθώ στα φοβερά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό από την εγκληματική μεταχείριση των προσφύγων που μεταφέρθηκαν κατά εκατοντάδες στα νησιά μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες από Τούρκους διακινητές με την πλήρη κάλυψη και βοήθεια του σημερινού Τουρκικού κράτους), εννοείται ότι δεν μπορεί να με αντιπροσωπεύουν οι τότε απόψεις μου.

Βεβαίως είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών μας όπως και όλων των λαών της γης αλλά πάντα με τον όρο της αμοιβαιότητας, της αλληλοκατανόησης και του αμοιβαίου σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας του κάθε κράτους, των διεθνών συνθηκών που έχουν υπογραφεί και του Διεθνούς Δικαίου γενικότερα.

Σήμερα ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει μια άκρως επιθετική και απειλητική πολιτική από την Τουρκία του Ερντογάν και εγώ ως Έλληνας δεν είναι δυνατόν να μην είμαι στρατευμένος στην υπεράσπιση των Δικαίων μας».

Πηγή: Reader.gr