Πρωτοψάλτη: «Έκλαιγα και εγώ και ο κόσμος, δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε» (vid)

Gazzetta team
Πρωτοψάλτη: «Έκλαιγα και εγώ και ο κόσμος, δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε» (vid)
Για την κινούμενη συναυλία που έδωσε μίλησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάνοντας λόγο για στιγμές που δεν περιγράφονται, ενώ δεν έκρυψε πως σε κάποια σημεία δεν άντεξε και έκλαψε από συγκίνηση.

Η γνωστή ερμηνεύτρια που το Σάββατο με την κινητή της συναυλία στους δρόμους της Αθήνας έκανε πολλούς να βγουν στα μπαλκόνια να την χειροκροτήσουν και ανέβουν όσο γίνεται ψυχολογικά την στιγμή που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, μίλησε στο Mega για την εμπειρία της.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ότι έζησε δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, ενώ δεν έκρυψε πως υπήρξαν στιγμές που έκλαψε βλέποντας και τον κόσμο να κλαίει από συγκίνηση. Όσον αφορά την κίνηση να περάσει από το Μαξίμου, όπου και την περίμενε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως την συναυλία την έκανε για όλους, από τον καθαριστή, μέχρι τον Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ανέφερε τα εξής: «Μέσα σε αυτές τις 44 μέρες μου πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου για να κάνω κάτι και να δώσω χαρά και αισιοδοξία. Να πάω εγώ στον κόσμο και το ζήτησα από τον Δήμαρχο Αθηναίων να το υλοποιήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο. Δική μου ιδέα, δική μου σκέψη και δική μου η ευθύνη. Ήταν μόνο 3 μουσικοί πάνω στην πλατφόρμα σε 2,5 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο. Ήμουν πάνω από 3 ώρες πάνω στον φορτηγό. Πήγαμε σε όλη την Αθήνα.

Δεν σκέφτηκα ποτέ ούτε τον ήλιο, ούτε και την ταλαιπωρία. Η δική μου σκέψη είναι όπως τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου: “Γιατί εμείς δὲν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”. Ήθελα να δώσω χαρά και αισιοδοξία στους πολίτες και αισθάνθηκα ασύλληπτα συναισθήματα. Ό,τι και να σας πω ωχριά στην πραγματικότητα. Έμειναν στην καρδιά μου και στην ψυχή μου. Να βλέπω τον κόσμο να βγαίνει με τις πυτζάμες στα μπαλκόνια. Άνθρωποι άφηναν τις τσάντες του σούπερ μάρκετ για να μας χαιρετίσουν. Μας πετούσαν λουλούδια από τα μπαλκόνια και να σημειωθεί ότι φυσικά δεν σταματήσαμε πουθενά. Είδα και πολύ κόσμο σε μια λαϊκή αγορά και σκέφτηκα ότι παρα είναι πολλοί... Αυτό που ζήσαμε στην πλατφόρμα δεν περιγράφεται με λέξεις κι εγώ έκλαιγα για κάποια στιγμή και σταματούσα να τραγουδώ και ο κόσμος έκλαιγε από τα μπαλκόνια. Η εικόνα που με λύγισε ήταν και στα 2 νοσοκομεία όταν είδα γιατρούς και νοσηλευτές και ασθενείς να βγαίνουν στα μπαλκόνια κουνώντας μας μαντήλια. Ήταν έκρηξη ζωής σαν να έβγαινε ήλιος έξω από τα μπαλκόνια».

Για την κριτική που ακούστηκε αναφορικά με την εικόνα μπροστά την Ηρώδου Αττικού: «λυπάμαι που έγινε focus μόνο στην Ηρώδου Αττικού γιατί αφορούσε όλη την Αθήνα, από τον οδοκαθαριστή μέχρι τον πρωθυπουργό. Την τέχνη τη χρειαζόμαστε. Κι εγώ την χρειάζομαι και οι συμπολίτες μου γιατί δίνει αισιοδοξία και κάνει τον κόσμο να χτίζει όνειρα».