+slo-gun

Ράδιο Αρβύλα - ΣΚΑΙ: Το «παρασκήνιο» και τα αίτια της ρήξης (vids)

Ράδιο Αρβύλα - ΣΚΑΙ: Το «παρασκήνιο» και τα αίτια της ρήξης (vids)

Ράδιο Αρβύλα - ΣΚΑΙ: Το «παρασκήνιο» και τα αίτια της ρήξης (vids)

Από την περασμένη εβδομάδα, που έσκασε η «βόμβα» για το τέλος της συνεργασίας του ΣΚΑΙ με τις εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο», ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Η πραγματικότητα βέβαια μοιάζει να είναι κάπως διαφορετική...

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, υπάρχουν πολλές γραπτές επικοινωνίες -πέρα από τις αλλεπάλληλες προφορικές συζητήσεις- μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και αποστολή εξωδίκων, η οποία ξεκίνησε από τον ΣΚΑΙ, που αποδεικνύουν πως η πλευρά του «Ράδιο Αρβύλα» και του «Βινυλίου» και ήθελε και προσπάθησε πολύ, στο να βρεθεί μία λύση και να βγουν οι εκπομπές στον αέρα.

Πρώτα απ’ όλα, είναι γνωστό, ότι οι δυο ομάδες παραγωγής εργάζονταν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, για τη δημιουργία υλικού για τις δύο εκπομπές με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 11 ή το αργότερο στις 18 Νοεμβρίου.

Οι εκπομπές ήταν προγραμματισμένες, όπως και πέρσι, για Δευτέρα και Τρίτη, με ώρα έναρξης περίπου στα μεσάνυχτα, όπως δηλαδή συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Εξάλλου, το κανάλι είχε ανακοινώσει από το ξεκίνημα της σεζόν φιλόδοξες ελληνικές παραγωγές, όπως το «Λόγω Τιμής» και «Η Πολυκατοικία» να προηγούνται των εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο». Τα «προβλήματα» τηλεθέασης που αντιμετώπισε ο ΣΚΑΙ την prime time ζώνη όμως και η «επικράτηση» του ΑΝΤ1 με την επιτυχημένη καθημερινή σειρά «Άγριες Μέλισσες», δημιούργησαν άσχημο κλίμα και προκάλεσαν σπασμωδικές αντιδράσεις στα υψηλά κλιμάκια του Φαλήρου.

Αρχικά, προγραμματίστηκαν προβολές ξένων ταινιών (που όμως δε θα μπορούσαν να διαδέχονται «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο», καθώς αυτές θα τελείωναν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα), ενώ στην πορεία έπεσε στο τραπέζι η «ιδέα» οι δύο παραγωγές του Αντώνη Κανάκη να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, δηλαδή στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν.

Μια άλλη «λύση» που πρότεινε ο ΣΚΑΙ,  ήταν να βγουν μεν στο δεύτερο μισό της σεζόν οι εκπομπές, αλλά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα, μέχρι να βγει το Big Brother στον αέρα κι έπειτα να μετακινηθούν στα μεσάνυχτα, όταν το reality θα ξεκινήσει να προβάλλεται. 

Όπως ήταν φυσιολογικό, η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε από τον Κανάκη, που δεν θα δεχόταν οι παραγωγές του να χρησιμοποιηθούν απλώς για να «βουλώσει τρύπες» ο σταθμός, σε μετακινούμενη ώρα έναρξης.

Το εορταστικό επεισόδιο που δεν προβλήθηκε ποτέ

Παρά το ότι στις στήλες media γράφτηκε ότι η ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» ετοίμαζε εορταστικό επεισόδιο μέσα στις γιορτές, ούτε και αυτό το σενάριο προχώρησε.

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι βάσει πληροφοριών, υπάρχουν γραπτές διαμαρτυρίες του Αντώνη Κανάκη για έλλειψη επικοινωνίας και σοβαρές καθυστερήσεις από το κανάλι. Επικοινωνίες που έτυχαν -στην καλύτερη- προβληματικής ανταπόκρισης.

Μετά απ’ όλα αυτά, θα έχει ενδιαφέρον, αν η υπόθεση οδηγηθεί στα δικαστήρια. Ίσως τελικά, ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός, δεν επιθυμούσε να έχει στο δυναμικό του μια ανεξάρτητη σατιρική εκπομπή με το γενικότερο ύφος του «Ράδιο Αρβύλα». 

 

Μέχρι να βρεθεί η νέα τηλεοπτική «στέγη» της παρέας από τη Θεσσαλονίκη, ας θυμηθούμε το καλύτερο video της 20ετίας!