Άλμπερτ Αινστάιν: Άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου φυσικού 65 χρόνια από το θάνατο του (vid)

Gazzetta team
Άλμπερτ Αινστάιν: Άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου φυσικού 65 χρόνια από το θάνατο του (vid)
Κατά καιρούς, δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη ζωή του μεγαλύτερου φυσικού της ιστορίας έχουν δει τος φως της δημοσιότητας. Πόσες από αυτές, όμως, λένε την αλήθεια και πόσες ψέματα;

Ο Αϊνστάιν δέχθηκε πρόταση να γίνει πρόεδρος του Ισραήλ, την οποία αρνήθηκε επικαλούμενος έλλειμμα εμπειρίας και φυσικού ταλέντου!

Τελούσε επί χρόνια υπό… το άγρυπνο μάτι του FBI, που παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του και έψαχνε στα σκουπίδια και την αλληλογραφία του, ενώ είχε επικηρυχθεί για 50.000 δολάρια από τους Ναζί.

Στα προσωπικά του, δεν ήταν και τόσο φρόνιμο παιδί! Είχε εξωσυζυγική σχέση με την πρώτη του ξαδέρφη και μια άγνωστη κόρη που φέρεται να εγκατέλειψε γιατί έπασχε από σύνδρομο down.

Ο ίδιος έπασχε από σύνδρομο Άσπεργκερ στο οποίο αποδίδεται η κακή μνήμη και η κοινωνική του αδεξιότητα. Η απίστευτη μαθηματική του δεξιότητα αποδόθηκε από τους επιστήμονες που αφαίρεσαν και εξέτασαν μετά θάνατον τον εγκέφαλό του, στον κατά 15% μεγαλύτερο από του μέσου ανθρώπου βρεγματικό λοβό!

Όχι μόνο δεν ήταν κακός μαθητής, όπως λέγεται, αλλά μόλις 11 χρονών καταλάβαινε τη φυσική που δίδασκαν στο πανεπιστήμιο.

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, ενώ η θεωρία του για τη σχετικότητα βοήθησε στη δημιουργία πυρηνικών όπλων, ο ίδιος ήταν ειρηνιστής και υπέρμαχος των ατομικών δικαιωμάτων.

Τώρα πια…τα ξέρετε πολύ περισσότερα για τη διάνοια που λέγεται Άλμπερτ Αϊνστάιν!