Περικοπή μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν σελφ τεστ (pics)

Gazzetta team
Περικοπή μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν σελφ τεστ (pics)
Η εγκύκλιος της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, προβλέπει οικονομικές κυρώσεις στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων που είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Χθες εστάλη και η σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας που έχει την υπογραφή της Υφυπουργού, Ζέττας Μακρή και στην οποία αναφέρεται και οι κυρώσεις που θα έχουν όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ή δεν καταχωρήσουν το self test.

Αυτές θα έχουν οικονομικό χαρακτήρα, καθώς θα κινηθούν οι διαδικασίες για περικοπή του μισθού τους...

Χαρακτηριστικά η εγκύκλιος αναφέρει: «Σημειώνεται, επίσης, ότι σε περίπτωση μη διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου από εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 26390/24.4.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας καιΚοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Επικρατείας (Β’ 1686). Παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες, Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όπως ενημερώσουν σχετικά με κάθε πρόσφορο τρόπο την εκπαιδευτική κοινότητα».

Το άρθρο 5 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε τον Απρίλιο αναφέρει στην δεύτερη παράγραφό του: «Σε περίπτωση που τα υπόχρεα πρόσωπα του άρθρου 1 δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρίζουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 4, η αρμόδια για θέματα προσωπικού υπηρεσία του φορέα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών του υπόχρεου προσώπου λόγω υπαίτιας μη παροχής εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις εξαιτίας της μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ