Υπευθυνότητα και σύνεση ζητά το Μαξίμου από τους εμπόρους Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης

Gazzetta team
Υπευθυνότητα και σύνεση ζητά το Μαξίμου από τους εμπόρους Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης
Μήνυμα σε καταστηματάρχες και τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να σεβαστούν την απόφαση στέλνει η κυβέρνηση σχετικά με τις αντιδράσεις για την εξαίρεση από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Έκκληση υπευθυνότητας απευθύνει το Μέγαρο Μαξίμου στους καταστηματάρχες του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη, καλώντας τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών «κόκκινων» περιοχών να συμβάλουν με την στάση τους στην τήρηση των αναγκαίων για την αναχαίτιση του υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου στις τρεις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές για τις αντιδράσεις σχετικά με την αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, «είναι η ώρα της ευθύνης για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα καταστήματα στις 3 περιοχές πρέπει να μείνουν κλειστά».

«Δεν μπορεί για λίγες μέρες να βάζουμε σε κίνδυνο όλες τις θυσίες 13 μηνών. Περιμένουμε από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα αντί να επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί. Να εξηγήσουν στους πολίτες ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων. Για την στήριξη των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή δραστηριοτήτων στις περιοχές θα δοθεί η στήριξη που δίνεται στις επιχειρήσεις και στην υπόλοιπη χώρα», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ