Τσαπανίδου: «Ζούμε στην κατάσταση "οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες", να σοβαρευτούμε» (vid)

Gazzetta team
Τσαπανίδου: «Ζούμε στην κατάσταση "οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες", να σοβαρευτούμε» (vid)
Καυστική για ακόμα μία φορά η Πόπη Τσαπανίδου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό στην χώρα μας.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και το πως αυτή αλλάζει συνεχώς τα πλάνα της κυβέρνησης, αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου, της Πόπης Τσαπανίδου και του Αντώνη Δελατόλα.

Η Πόπης Τσαπανίδου ήταν η πρώτη που πήρε το λόγο, με καυστικό λόγο: «Η αλήθεια είναι οτι μας μπέρδεψαν και μας κούρασαν οι άνθρωποι της κυβέρνησης. Και εμείς με την σειρά μας, μπερδεύουμε και κουράζουμε τους τηλεθεατές.

Ζούμε εδώ και ένα χρόνο ζούμε την κατάσταση που λέει "οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες". Και ενώ η κατάσταση είναι τόσο τραγική, η κυβέρνηση ανοίγει το λιανεμπόριο και τα μουσεία Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και τα κλείνει Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη μπαίνουν σε σκληρότερο lockdown μέχρι το Πάσχα. Κλείνουν και τα μουσεία στην Γερμανία και εμείς λειτουργούμε παρακαλώντας τους φαρμακοποιούς για τα τεστ, παρακαλώντας τους γιατρούς να πάνε στις θέσεις του στις ΜΕΘ, έχουν δίκιο και οι γιατροί από την πλευρά τους, καθώς στηρίζουν την προσπάθεια από τα ιδιωτικά τους ιατρεία, έχει δίκιο και η κυβέρνηση γιατί πραγματικά χρειάζονται άνθρωποι να στελεχώσουν τις ΜΕΘ.

Τι φαίνεται; Φαίνεται ξεκάθαρα οτι δεν υπήρχε σχέδιο γιατί δεν γίνεται 12 ολόκληρους μήνες να μην σκέφτεται κανείς να καθίσει σε ένα τραπέζι με τους γιατρούς έτσι ώστε αν φτάναμε σε μία κρίσιμη κατάσταση, να ξέραμε ποιοι θα μπουν στις ΜΕΘ. Λείπει ένα σχέδιο και πρέπει να σοβαρευτούμε και να πάρουμε το θέμα πολύ σοβαρά γιατί χάνονται ζωές».

Κάπου εκεί ο Αντώνης Δελατόλας της επεσήμανε πως λόγω της κατάστασης δεν θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιο, με την Πόπη Τσαπανίδου, να επισημαίνει: «Δεν έχει λογική να μπαίνουμε σε σκληρό lockdown στα 700 κρούσματα και να στους τόσους διασωληνομένους να λέμε στους πόσους θα βγούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ