Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο Κυμπουρόπουλος: «Δεν με άδειασε η ΝΔ» (vid)

Gazzetta team
Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο Κυμπουρόπουλος: «Δεν με άδειασε η ΝΔ» (vid)
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιχείρησε να εξηγήσει τι ήταν αυτό που ψήφισε, λέγοντας πως δεν νιώθει οτι τον άδειασε η ΝΔ.

Την δική του άποψη για το ντόρο που δημιουργήθηκε με την ψήφο σχετικά με τις αμβλώσεις, επιχείρησε να δώσει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο Open, ο οποίος μάλιστα όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ τόνισε πως δεν νιώθει οτι τον άδειασε...

«Να ξεκαθαρίσουμε τι ήταν αυτό που ψήφισα για να γίνει κατανοητό. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε μία τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στην ζωή. Αυτό ήταν αυτό που ψήφισα. Το υπόλοιπο ήταν άλλη συζήτηση», είπε αρχικά.

Μάλιστα, για την θέση του κόμματος και του ίδιου, είπε: «Δεν υπάρχει καμία απάντηση να είναι αρνητική. Ήταν μία κατάσταση που την καταλαβαίνω. Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων. Αυτό που ψήφισα ήταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων του».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Σκέφτομαι κάθε γυναίκα, έχει το δικαίωμα, την αυτοδιάθεση και έχει το δικαίωμα να κρατήσει αν θέλει να κρατήσει ή όχι το παιδί. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις εκείνων που θέλουν να κρατήσουν το παιδί, αλλά δεν υπάρχει σύστημα να το υποστηρίξει. Άρα πρέπει να δούμε και αυτό, το κράτος πρέπει να είναι συμπαραστάτης, αρωγός και συνεργάτης, έτσι ώστε μία μάνα, μία γυναίκα που θέλει να γεννήσει το παιδί να μπορεί να το υποστηρίξει, να έχει στέγη, μία σχολή, εργασία και να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, έτσι ώστε να μπορεί να προστατέψει το παιδί της. Θεωρώ λοιπόν οτι αυτό που ψήφισα δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενο, αλλά είναι αλληλοσυμπληρούμενο με αυτό που ισχύει στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Μάλιστα για τον όλο ντόρο που δημιουργήθηκε έδειξε ως υπεύθυνους συγκεκριμένα ΜΜΕ, λέγοντας: «Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet που πάρθηκε από την Αυγή, την Εφημερίδα των Συντακτών, το Documendo μάλλον για να έχει μία σπέκουλα προς το πρόσωπό μου», ενώ όταν του επισημάνθηκε η ανακοίνωση της ΝΔ που τον αδειάζει πολιτικά, τόνισε πως: «Δεν το θεωρώ οτι με άδειασε. Το κόμμα έθεσε ως θέση αυτό που έχει ως θέση».

Λίγο πριν «κλείσει» συμπλήρωσε: «Η θέση αυτή ήταν συμπληρωματική και όχι αντιφατική με τις εκτρώσεις. Αυτό θέλω να γίνει ξεκάθαρο προς όλους που πραγματικά καταλαβαίνω την αντίφαση που έχει γίνει. Κακώς, λανθασμένα, με λυπηρό τρόπο παρερμηνεύτηκε και για αυτό θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Θα το έλεγε και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε όλη αυτή την διαδικασία που δημιούργησε αυτή την αντίδραση που δεν χρειαζόταν και δεν υπήρχε λόγος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ