Η απάντηση του Κυμπουρόπουλου για τον σάλο με την ψήφο του κατά των αμβλώσεων

Gazzetta team
Η απάντηση του Κυμπουρόπουλου για τον σάλο με την ψήφο του κατά των αμβλώσεων
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος απάντησε για τον σάλο, αποδίδοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τις αντιδράσεις που προέκυψαν για την ψήφο του κατά των αμβλώσεων.

«Σπέκουλα που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε το θέμα που έχει προκύψει με την ψήφο του κατά των αμβλώσεων, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως και η Νέα Δημοκρατία έχει «αδειάσει» τον ευρωβουλευτή της, άλλωστε όλοι οι υπόλοιποι της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας καταψήφισαν, συνέχιζε να το υπερασπίζεται αποδίδοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση τις αντιδράσεις για την ψήφο του.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω απερίφραστα ότι σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους» σημείωσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

Όπως τόνισε ο ίδιος «δεν επρόκειτο για τροπολογία για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά για τροπολογία για την προστασία του παιδιού και γι αυτό την ψήφισα». Παραδέχτηκε βέβαια πως το συγκεκριμένο ψήφισμα ανέφερε πως η ζωή του παιδιού «προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης» και άρα δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.

«Ναι, υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση, δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Να το συζητήσουμε», ανέφερε.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ