Πελώνη: «Στόχος να ανοίξουν τέλος Μαρτίου Γυμνάσια και Λύκεια», πότε ανοίγει η εστίαση (vid)

Gazzetta team
Πελώνη: «Στόχος να ανοίξουν τέλος Μαρτίου Γυμνάσια και Λύκεια», πότε ανοίγει η εστίαση (vid)
Στόχος της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Μαρτίου να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται βάσει των εισηγήσεων της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Λιανεμπόριο και εστίαση

«Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ και τα γυμνάσια και τα λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα» είπε η κα Πελώνη.

«Τον Απρίλιο ελπίζουμε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και από τον Μάιο σταδιακά ο τουρισμός», ανέφερε.

Για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Αναφορικά με τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι τα γεγονότα διερευνώνται.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε: «Οι εικόνες που είδαμε στη Νέα Σμύρνη μας ενόχλησαν όλους. Τα περιστατικά δημιουργούνται. Η αλληλουχία των γεγονότων όμως δεν αλλάζει. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, επιδιώκει δημιουργία συνθήκες κοινωνικές έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων όπου δεν τηρούνται τα μέτρα», και συνέχισε

«Υπάρχει ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα που δείχνει ξυλοδαρμό ενός πολίτη. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά και περιστατικό που διερευνάται. Πρόσωπα φαίνονται στην κάμερα. Δεν το έδωσε το βίντεο η κυβέρνηση στη δημοσιότητα. Τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη είναι υπό διερεύνηση. Αν και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ