Πρόκληση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την Ικαρία: «Δεν υπήρχε απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια»

Gazzetta team
Πρόκληση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την Ικαρία: «Δεν υπήρχε απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια»
Η απάντηση του Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου σε ερώτηση για το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, μόνο ως άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μόνο ως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό στην Ικαρία με το... υπεράριθμο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση περί νομιμότητας, όμως σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην απάντησή του ο Λευτέρης Οικονόμου, δεν υπήρχε κανένα θέμα, καθώς εκείνο το διάστημα δεν υπήρχε καμία παραβίαση των υγειονομικών κανόνων.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίζει οτι ο περιορισμός κυκλοφορίας δεν καλύπτει τον Πρωθυπουργό (σ.σ. κάτι απολύτως λογικό), στη συνέχεια αναφέρει το εξής: «Επιπλέον κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν υφίστατο σε ισχύει διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότητα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες».

Αναλυτικά το έγγραφο...Τι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θυμίζουμε οτι εμμέσως, ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναγνωρίσει το... λάθος του συγκεκριμένου γεύματος, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με τον Αλέξη Παπαχελά στην συνέντευξη που είχε δώσει στον ΣΚΑΙ.

«Μια σύντομη ανασκόπηση. Έφυγα το Σάββατο στις 07.30 από την Αθήνα, πέταξα στους Φούρνους. Πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού εκεί εδώ και 25 χρόνια. Πήγα στη Θύμαινα. Στη συνέχεια με ένα σκαφάκι πήγα στην Ικαρία, στο νοσοκομείο. Πήγα στον Εύδηλο, στο Κέντρο Υγείας, επιθεώρησα το λιμάνι και κατέληξα στο σπίτι του κ. Στεφανάδη. Δεν νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής.

Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Δεν θα επαναληφθεί.

Τα ίδια άτομα που ήμαστε μαζί στο ελικόπτερο, βρεθήκαμε στην ίδια βεράντα για ένα κέρασμα 15 λεπτών. Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει τέτοια εικόνα.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν που ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία. Ξέρω ότι όπου πηγαίνω κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός και λύνουμε διάφορα προβλήματα.

Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε τους οπαδούς της σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Και ο κ. Τσίπρας ήταν σε κλειστό χώρο.

Δεν θα δεχθώ από κανέναν να λέει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία για διακοπές. Υπάρχει κριτική για ένα φάουλ που έγινε το οποίο πρώτος το ομολόγησα και από την άλλη η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις με όλους τους κινδύνους κορoνοϊού».