Μενδώνη: «Ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή»

Gazzetta team
Μενδώνη: «Ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή»
Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η διαδικασία διορισμού του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν ίδια με αυτή που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Λιβαθηνό.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με όσα είπε, ήταν δική της επιλογή ο συγκεκριμένος διορισμός και μάλιστα έγινε με καλλιτεχνικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου στη Βουλή, υπογράμμισε, επίσης, ότι η διαδικασία διορισμού του ήταν ίδια με αυτή που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Λιβαθηνό.

«Το 2016 αλλάζει ο νόμος. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εφάρμοσε; Όχι. Ανανέωσε την θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή. Μετά από 3 χρόνια η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά προκήρυξε τελικά τον διαγωνισμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η διάταξη δεν ήταν εκείνη την στιγμή έγκυρη.

Τι ανέφερε για τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη

Όσον αφορά την υπόθεση με τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, υπογράμμισε ότι στις 6 Φεβρουαρίου έγινε γνωστή η καταγγελία του Νίκου Σ., και μετά από πέντε ώρες ο καλλιτεχνικός διευθυντής αποτελούσε παρελθόν.

Παράλληλα ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη ούτε από πλευράς της, ούτε από την κυβέρνηση.

«Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κα Μπεκατώρου κ.α. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα», είπε αναφερόμενη σε όλα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της τόνισε πως η λέξη συγκάλυψη είναι αφενός «βαριά», αφετέρου δεν προάγει το δημόσιο βίο και δίνει ώθηση σε βιαιότητες όπως αυτές που είδαμε.

«Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνωμοσίας δεν οδηγούν πουθενά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ενώ υπενθύμισε ότι ο κ. Λιγνάδης έχει βρεθεί σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης έπαιζε και σε παράσταση με την πρώην Υπουργό Λυδία Κονιόρδου.

«Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ