ΕΔΕ στο Προεδρικό Μέγαρο: Η πρώην ιδιαίτερα του Π.Παυλόπουλου έβλεπε τα μέιλ της Κ. Σακελλαροπούλου

Gazzetta team
ΕΔΕ στο Προεδρικό Μέγαρο: Η πρώην ιδιαίτερα του Π.Παυλόπουλου έβλεπε τα μέιλ της Κ. Σακελλαροπούλου
Πρωτόγνωρο σκηνικό στο Προεδρικό Μέγαρο με την πρώην ιδιαιτέρα του Π. Παυλόπουλου να έχει πρόσβαση στα email της Κ. Σακελλαροπούλου ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ένα απίθανο και πραγματικά πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα» και συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασιμάτης.

Αποκαλύπτει λοιπόν πως ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου της Δημοκρατίας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου κατά την διάρκεια της θητείας του, η οποία εργαζόταν στο πολιτικό του γραφείο, συνέχιζε να έχει πρόσβαση στα e-mail της Προεδρίας.

Το μοιραίο λάθος

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 14 Απριλίου, δυο εβδομάδες αφού η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε «εγκατασταθεί» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τότε, στις 00:44 το βράδυ που κανείς δεν βρίσκεται στο Μέγαρο, η ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου έκανε το λάθος να στείλει email σε μία φίλη της, από τον λογαριασμό της Προεδρίας.

Εκείνη μάλιστα απάντησε, θεωρώντας ότι τα όσα έγραψε θα τα διάβαζε μόνο η πρώην ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου. Μόνο που το μήνυμα το είχε λάβει και το ιδιαίτερο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έτσι, έγινε αντιληπτό πως κάποιος που δεν θα έπρεπε, είχε πρόσβαση σε αυτό τον λογαριασμό, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου της Προεδρίας, Ηλίας Νάτσιος να κάνει καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο γγ της Προεδρίας διέταξε ΕΔΕ.

Η ΕΔΕ

Από την ΕΔΕ που έγινε, η ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου παραδέχθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οτι είχε στείλει το συγκεκριμένο email από το κινητό της, υποστηρίζοντας οτι προέβη σε αυτή τη κίνηση μέχρι να ξεκινήσει η αποστολή των εφημερίδων στον τέως ΠτΔ.

Κάτι όμως που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς έπαιρνε μέτρα προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις της, ενώ συνέχισε να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό ακόμα και μετά τις 14 Απριλίου που είχε ξεκινήσει η αποστολή των εφημερίδων προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας που ήταν αρμόδιος για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης.

Αρχικά έλεγε πως οι κωδικοί είχαν αλλάξει, αλλά στο Πειθαρχικό που ακολούθησε παραδέχτηκε ότι οι κωδικοί ήταν ίδιοι και ότι γνώριζε για την πρόσβαση της ιδιαιτέρας του πρώην Προέδρου.

Το Πειθαρχικό επέβαλε στην πρώην ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου χρηματική ποινή τεσσάρων μισθών και στον τεχνικό ποινή δυο μισθών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ