Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και στην συνέχεια ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περίπου στις 14:30 σήμερα (27/12) έγινε ο επόμενος που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Σήμερα χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του για τον κορονοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και μήνυμα στους αρνητές, λέγοντας ότι όσο προχωρά η διαδικασία, θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό, είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε στα χέρια τον έλεγχο των ζωών μας.

«Είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη, την ΕΕ που κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο σε όλες τις χώρες την ίδια μέρα. Πιστεύω σήμερα όλοι χαμογελάμε κάτι από τις μάσκες μας. Ξεκινά το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού κατά του COVID» επεσήμανε.

«Εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να δείξουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Μαζί μας εμβολιάζονται και υγειονομικοί που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τους οφείλουμε πολλά. Μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά, πιστεύω, οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον εμβολιασμό θα αλλάξουν γνώμη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους μας, να πάρει μπρος η οικονομική δραστηριότητα. Πιστεύω αυτό θα συμβεί το 2021, πιστεύω στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου μας», ανέφερε.

Στην συνέχεια έκανε το εμβόλιο και ο ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα ήταν η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ο ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Στις 14:00 η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν εκείνη που εμβολιάστηκε.