Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ, θα αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό σε άλλες γειτονιές της Αθήνας» (vid)

Gazzetta team
Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ, θα αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό σε άλλες γειτονιές της Αθήνας» (vid)
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υποστήριξε πως ο «Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» και το εξήγησε, λέγοντας πως «ο αστικός εξοπλισμός θα βρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης, τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια».

Την αξιοποίηση του εξοπλισμού, που χρησιμοποιήθηκε για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας, προανήγγειλε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ίδια συνέντευξη, δε, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μεγάλο Περίπατο, ωστόσο, υποστήριξε πως ο «δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» και το εξήγησε, λέγοντας πως «όπως έχουμε σχεδιάσει το έργο, ο αστικός εξοπλισμός θα βρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης, τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια». Θυμίζουμε, το συνολικό έργο του Μεγάλου Περιπάτου κόστισε κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η παραπάνω δήλωση του δημάρχου σημαίνει, ουσιαστικά, πως το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να δούμε γλάστρες και ζαρντινιέρες -μεταξύ άλλων- του Μεγάλου Περιπάτου σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.

Είπε αναλυτικά ο κ. Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει σταδιακά στη δεύτερη φάση, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ που λέγεται Αθήνα. Υπάρχει σχέδιο, το οποίο προβλέπει πού θα πάει ο αστικός εξοπλισμός. Ο Μεγάλος Περίπατος θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Πρώτη φάση ολοκληρώνεται, τελειώνει. Η δεύτερη φάση θα γίνει μέσα στο 2021, οπότε αρχίζουν τα μόνιμα έργα. Ο μεγάλος Περίπατος είναι τέσσερα πράγματα: Η διαπλάτυνση της Ερμού, το Σύνταγμα, η Βασιλίσσης Όλγας και η Πανεπιστημίου.

Αυτήν τη στιγμή το Μετσόβιο ολοκληρώνει την αξιολόγηση για τον Μεγάλο Περίπατο, μελετά τα πάντα, και μετά θα προχωρήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ανάπλασης. Είναι πολλά αυτά που συνθέτουν το πάζλ που λέγεται Αθήνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ