Αντιδράσεις για τη δήλωση Θεοχάρη «είμαστε σε ζηλευτή θέση στους θανάτους» (vid)

Gazzetta team
Αντιδράσεις για τη δήλωση Θεοχάρη «είμαστε σε ζηλευτή θέση στους θανάτους» (vid)
​​Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι 30ή στους θανάτους στην Ευρώπη, λέγοντας πως είναι σε «ζηλευτή θέση».

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι 30ή στους θανάτους στην Ευρώπη από την πανδημία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για το αν είμαστε σε καλή θέση με ρωτάτε. Στην τριακοστή θέση στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. Στην τριακοστή. Σε μια ζηλευτή θέση. Δεν θα θέλαμε ούτε έναν θάνατο.

Η κυβέρνηση δεν χαίρεται για την προσπάθειά της, τα αποτελέσματα δεν είναι δικά της, είναι αποτελέσματα της πειθαρχίας της ελληνικής κοινωνίας».

Για το θέμα, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στον υπουργό Τουρισμού, με αφορμή την αναφορά του, και στέκεται κυρίως στη φράση «ζηλευτή θέση»...

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Ο κύριος Θεοχάρης, ο υπουργός που διαχειρίστηκε με καταστροφικό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, σήμερα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η θέση της χώρας μας είναι “ζηλευτή” ως προς τον αριθμό νεκρών από την πανδημία.

Η αλαζονεία της κυβέρνησης και του κυρίου Θεοχάρη το καλοκαίρι μάς έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά.

Το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της».