Συναγερμός στην κυβέρνηση για κορονοϊό: Όλοι κάνουν τεστ, καραντίνα για μερικούς (pics)

Gazzetta team
Συναγερμός στην κυβέρνηση για κορονοϊό: Όλοι κάνουν τεστ, καραντίνα για μερικούς (pics)
Το θετικό τεστ της Νίκης Κεραμέως, αλλά και του Σεργκέι Λαβρόφ έχουν σημάνει συναγερμό στην Κυβέρνηση υπό τον φόβο νέων κρουσμάτων.

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις... Είτε μιλάμε για απλούς πολίτες, είτε για κυβερνητικά στελέχη. Κάτι που το καταλάβαμε όλοι όταν έγινε γνωστό πως νόσησαν ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ο Μπόρις Τζόνσον στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Υπό αυτό το... πρίσμα, το γεγονός οτι η Νίκη Κεραμέως βγήκε θετική δεν προκαλεί κάποια εντύπωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει ανησυχία στις τάξεις της κυβέρνησης, καθώς οι επαφές μεταξύ των στελεχών της ήταν στενές το τελευταίο διάστημα, καθώς τρέχουν πολλά και σημαντικά μηνύματα.

Μάλιστα από τη στιγμή που είχε συνομιλία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ακόμα μεγαλύτερη.

Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την Υπουργό Παιδείας, κλήθηκαν να κάνουν το τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κόλλησαν (τα πρώτα τεστ ήταν όλα αρνητικά), ενώ κάποιοι όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Λοβέρδος έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα, ακολουθώντας τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

«Από σήμερα έχω τεθεί σε προληπτική καραντίνα από τον ΕΟΔΥ γιατί ήμουν επαφή του βουλευτή που νόσησε. Είμαι καλά, αλλά η ασθένεια είναι πολύ ύπουλη και πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον» έγραψε σε ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα υπάρχει και η περίπτωση του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την παραμονή του στην Ελλάδα συνάντησe τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκος Δένδια, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το protothema.gr έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα