Ακυρώνεται ο διορισμός της χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια στη Βουλή!

Gazzetta team
Ακυρώνεται ο διορισμός της χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια στη Βουλή!
Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο διορισμός στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ακυρώνεται με παρέμβαση του Μαξίμου η απόφαση του πρόεδρου της Βουλής!

Σε μια κίνηση που μόνο ως «άδειασμα» μπορεί να λογιστεί προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή είναι θέμα χρόνου να ακυρωθεί με παρέμβαση Μαξίμου!

Όπως αναφέρει το protothema.gr, είναι έντονη η δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση να προσληφθεί η σύζυγος του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου ως μετακλητή υπάλληλος και μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση, ο διορισμός «παγώνει» σε πρώτη φάση.

Η Ζαρούλια, δηλαδή, δεν αναλαμβάνει καθήκοντα, τουλάχιστον έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή (στις 7 του μήνα) και ακολούθως θα δρομολογηθούν, μάλιστα, οι διαδικασίες για την αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής, βάσει του οποίου έγινε ο διορισμός.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, Κώστας Τασούλας, έκανε και την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής: «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων
».