Αντάρτικο Τσακαλώτου κατά Τσίπρα για το «απατεώνας» στον Μητσοτάκη (pic)

Gazzetta team
Αντάρτικο Τσακαλώτου κατά Τσίπρα για το «απατεώνας» στον Μητσοτάκη (pic)
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «καυτηρίασε» τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» που απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού, είχε επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα».

Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του δημόσια.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών και μέλος των +53, έγραψε στα social media...

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος...

Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020