«Ρουκέτες» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά Ερντογάν: Να τον χτυπήσουμε εκεί που πονάει

Gazzetta team
«Ρουκέτες» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά Ερντογάν: Να τον χτυπήσουμε εκεί που πονάει
«Είμαστε σθεναρά στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου που υπερασπίζονται τα σύνορα και τα χωρικά τους ύδατα».

Η ΕΕ «να χτυπήσει τον Ερντογάν εκεί που πονάει» αλλά να αναθεωρηθούν «εκ βάθρων οι σχέσεις με την Τουρκία» καλεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Με δυο αναρτήσεις το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να πάρει τολμηρές αποφάσεις σχετικά με την σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Δεν θα αποδεχθούμε την επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, αποσταθεροποιώντας ολόκληρη την περιοχή. Είμαστε σθεναρά στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου που υπερασπίζονται τα σύνορα και τα χωρικά τους ύδατα. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι σε δύο επίπεδα: Το Ευρωπαϊκό

Συμβούλιο πρέπει να προσδιορίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε νέες κυρώσεις. Αν οι προκλήσεις συνεχιστούν, θα πρέπει να χτυπήσουμε τον Ερντογάν εκεί που πονάει: στο πορτοφόλι του.

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε εκ βάθρων τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Πρέπει να τελειώσουμε την ενταξιακή διαδικασία και να ξανασκεφτούμε μια νέα σχέση στη βάση μιας εταιρικής σχέσης, στην οποία δεν θα είμαστε υπό ομηρεία. Είναι απαράδεκτο για την Ευρώπη να ενδίδει κάθιε φορά που ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και να αθετήσει τις συμφωνίες για τη μετανάστευση. Πρέπει να αλλάξουμε το παιχνίδι. Δεν θα εκβιαστούμε.