Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Gazzetta team
Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά
Ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε και δεύτερη φορά χθες το βράδυ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δύο φορές επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά.

Στο δεύτερο τηλεφώνημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τόσο πριν όσο και μετά το τηλεφώνημά του στον Τούρκο πρόεδρο. Στην δεύτερη μεταξύ τους επικοινωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επικοινωνία του με τον Ερντογάν αλλά και να τον ενημέρωσε πως τάσσεται υπέρ της αποκλιμάκωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με πρωτοβουλία του κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο συνομίλησε για περίπου μισή ώρα για τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αμέσως μετά επικοινώνησε και με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Μεσογείου.