Η εξήγηση για το τηλέφωνο «US Government Property» που μίλησε ο Μητσοτάκης με τον Τραμπ (pics)

Gazzetta team
Η εξήγηση για το τηλέφωνο «US Government Property» που μίλησε ο Μητσοτάκης με τον Τραμπ (pics)
Το τηλέφωνο με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν το συνηθισμένο που έχει στο γραφείο του.

Η ένταση που υπάρχει στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες, οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα, έδωσε στην δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες από τη στιγμή της επικοινωνίας του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όπου δεν ήταν λίγοι εκεί που παρατήρησαν κάτι σχετικά με την τηλεφωνική συσκευή.

Αυτή είχε ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του ακουστικού της, το οποίο έγραφε: «US Government Property», δηλαδή «Ιδιοκτησίας της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτείων».

Ο λόγος; Όπως αναφέρει το lifo.gr που επικαλείται πηγές συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συσκευή αυτή εγκαταστάθηκε από υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην χώρα μας, προκειμένου να είναι σε απόλυτο βαθμό ασφαλής η επικοινωνία των δύο ανδρών.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, η συσκευή είναι ίδια σαν και αυτές που χρησιμοποιούνται στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, διασφαλίζοντας οτι δεν θα υπάρχουν υποκλοπές.