Μητσοτάκης για NAVTEX: Μονόδρομος οι ευρωπαϊκές κυρώσεις, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει

Gazzetta team
Μητσοτάκης για NAVTEX: Μονόδρομος οι ευρωπαϊκές κυρώσεις, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει
«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις αλλά και στην τουρκική NAVTEX νοτιανατολικά της Κρήτης και του Καστελόριζου, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο Χάικο Μάας, ανέφερε «Σε συζητήσεις, συνομιλίες που είχα και που αναφερθήκαμε στην Τουρκία διαπιστώσαμε, διαπίστωσα και εγώ, και επιβεβαιώνω τα όσα είπατε και εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό που αντικατοπτρίζεται και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατοπτρίζει τις συστάσεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κρατών-μελών, ότι έχουμε ξεκάθαρη στάση, αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο.

Αυτός θα είναι και ο ρόλος μας στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταστήσαμε, επίσης, σαφέστατο προς την Τουρκία -όπως είπατε ακριβώς και εσείς- ότι είναι πράγματι στο χέρι της, εφόσον δώσει τέλος σε αυτή την προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, να μπορέσει να ενσωματωθεί σε έναν διάλογο. Στην αντίθετη περίπτωση θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο».

Πηγή: Reader.gr

Διαβάστε επίσης