Slogun:Αν μας έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει break στη Βαρκελώνη με τον Σίκμα να είναι 17 λεπτά στο παρκέ, θα τους βγάζαμε τρελούς

FOLLOW US

Slogun:Αν μας έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει break στη Βαρκελώνη με τον Σίκμα να είναι 17 λεπτά στο παρκέ, θα τους βγάζαμε τρελούς
BWIN stripe gif

Έρχονται νομοσχέδιο για πορείες και λίστα χρηματοδότησης ΜΜΕ

Gazzetta team
Έρχονται νομοσχέδιο για πορείες και λίστα χρηματοδότησης ΜΜΕ
Η κυβέρνηση πατάει νομοθετικό γκάζι, εκμεταλλευόμενη και τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Εντός της εβδομάδας στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Νομοθετικό σπριντ ετοιμάζει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες, με το βλέμμα και στην 31η Ιουλίου, όταν και η Βουλή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της για το καλοκαίρι, καθώς μπορεί η υπόθεση των ηχητικών Παππά-Μιωνή, αλλά και των διαλόγων Παπαγγελόπουλου-Καμμένου που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», να έφεραν την αξιωματική αντιπολίτευση σε δύσκολη θέση, στην κυβέρνηση γνωρίζουν, όμως, ότι υπάρχουν σημαντικές ακόμα εκκρεμότητες.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει εκ νέου με τηλεδιάσκεψη, θα εξεταστούν μια σειρά νομοθετημάτων που θα έρθουν στη Βουλή προς συζήτηση τις επόμενες εβδομάδες. Ως το τέλος Ιουλίου, δε, στη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν περίπου 15 νομοχέδια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του reader.gr, ένα από αυτά που θα έρθουν στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, εντός εβδομάδος πάντως, είναι το νομοσχέδιο για τις πορείες και τους νέους περιορισμούς που θα ισχύουν. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα νομοσχέδιο που είναι έτοιμο, έχει την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η Δημόσια Διαβούλευση. Απλώς, η κυβέρνηση δεν ήθελε το προηγούμενο διάστημα να το φέρει σε Βουλή, όπου παρίστανται ως 60 βουλευτές στην Ολομέλεια, και αναμένει αυτές τις ημέρες τη σχετική χαλάρωση των περιορισμών.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νομοσχέδιο θα πρέπει να γνωστοποιείται στις αρχές ο χρόνος και ο χώρος της εκάστοτε συγκέντρωσης, ενώ θα ορίζεται και οργανωτής για κάθε πορεία που θα λειτουργεί ως διαμεσολαβητής με την αστυνομία. Η γνωστοποίηση της όποιας συγκέντρωσης στην ΕΛ.ΑΣ θα γίνεται είτε εγγράφως, είτε ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, ενώ, ανάλογα με τον προβλεπόμενο αριθμό των συμμετεχόντων, θα γίνονται και οι αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ο οργανωτής θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία του στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε αντίθετη περίπτωση η συγκέντρωση θα διαλύεται. Είναι σαφές, πάντως, ότι για το εν λόγω νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν θα βρει συναίνεση, ενώ αναμένεται να ανέβουν σημαντική οι τόνοι, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το ΚΚΕ.

Έρχεται η λίστα χρηματοδότησης των ΜΜΕ

Άμεσα, εντός της εβδομάδας και ίσως και σήμερα, παράλληλα, θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα των 20 εκατομμυρίων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς» στα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση είχε ήδη κάνει ένα πρώτο βήμα, δίνοντας τη λίστα όσων ΜΜΕ έλαβαν χρήματα, χωρίς, όμως, τα ποσά. Τώρα που η καμπάνια έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, θα δοθούν και τα ποσά στη δημοσιότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα είναι έτοιμη ήδη από το τέλος της εβδομάδας, ενώ αρμόδια κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι τα ποσά που έχουν διαρρεύσει και αφορούν τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων ΜΜΕ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ραντεβού Μητσοτάκη με νέους

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ραντεβού με νέους πολίτες που βρέθηκαν στην προμετωπίδα της διαχείρισης του κορονοϊού μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρόκειται για τη δράση ΟΝΝΕΔ Talks, της νεολαίας της ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος της οργάνωσης Παύλος Μαρινάκης θα βρεθεί στο Μαξίμου. Με τον κ. Μητσοτάκη θα συνομιλήσουν 14 νέοι άνθρωποι, εκ των οποίων γιατροί, υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων και αρτοποιίων κ.α.

Πηγή: Reader.gr