Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα;» (vid)

Gazzetta team
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα;» (vid)
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκουφά, δήλωσε πως πίσω από τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο ίσως κρύβονται αμερικανικά συμφέροντα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκουφά, αναφέρθηκε στην εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο, που προωθεί η κυβέρνηση, και διερωτήθηκε μήπως κρύβονται από πίσω... αμερικανικά συμφέροντα!

Συγκεκριμένα, παίρνοντας τον λόγο στη χθεσινή (3/6) συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και απευθυνόμενη στη Νίκη Κεραμέως, η κα Σκουφά είπε: «Θέλω να πω, παρόλο που θα φανεί σκληρό, ότι με κάνετε να πονηρεύομαι ότι ακριβώς και η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον εξυπηρετεί.

Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων; Διότι στα σίγουρα παιδαγωγικούς σκοπούς δεν εξυπηρετεί, όπως έχουν πολλάκις τονίσει καθηγητές παιδαγωγικών σχολών στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Σας ερωτώ, λοιπόν, ευθέως για ποιον λόγο θέλετε να επιβάλλετε, να καρατομήσετε την προσωπικότητα των νηπίων σε τόσο τρυφερή ηλικία, των τεσσάρων ετών, επιβάλλοντάς τους την εκμάθηση των αγγλικών; Δεν έχετε πείσει κανέναν σε αυτή την αίθουσα ότι η συγκεκριμένη διάταξη εξυπηρετεί τον όποιο παιδαγωγικό σκοπό».

  • Δείτε από το 1:40 και μετά: