Ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε πως πάμε για άνοιγμα δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών (vid)

Gazzetta team
Ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε πως πάμε για άνοιγμα δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών (vid)
Προς το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων οδηγούμαστε, με πιθανότερη ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων την 1η Ιουνίου, με βάση τα όσα δήλωσε στην τηλεόρση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας .

Ο κ Πέτσας είπε πως την τελική απόφαση θα την πάρει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός μετά την τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ωστόσο επισήμανε ότι: «Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή».

Αναφορικά με το θέμα των γυμναστηρίων είπε ότι οι οι αρχικές σκέψεις ήταν αυτά να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, όπως είπε και ο κ. Παπαθανάσης, αλλά εντούτοις θα αξιολογηθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα με την προϋπόθεση πάντα, ότι είμαστε σε καλό δρόμο όπως τώρα.

Για την εστίαση (ξεκινά από Δευτέρα), επανέλαβε αυτό που ήδη είναι γνωστό, ότι θα υπάρξουν όλες οι διευκολύνσεις στους ανοικτούς χώρους για τους καταστηματάρχες, αλλά με απρόσκοπτη διέλευση των πολιτών.

Για το ζήτημα της ύφεσης τόνισε ότι θα είναι βαθιά, χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει για ποσοστά, αλλά θέλοντας να δώσει αισιόδοξη νότα, είπε ότι του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη και γι' αυτό η Κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.