Χαρδαλιάς: «Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ή για μετά τα μεσάνυχτα» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ή για μετά τα μεσάνυχτα» (vid)
Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για fake news. «Πρόκειται για σύσταση και δεν υπάρχει πρόστιμο», τόνισε.

«Σήμερα το πρωί αφήσαμε πίσω μας 42 ημέρες πρωτόγνωρων διαδικασιών και περιορισμών και μπήκαμε στη δεύτερη φάση της νέας μας προσπάθειας, στη φάση της σταδιακής επιστροφής σε μια νέα καθημερινότητα», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παίρνοντας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τη σκυτάλη της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, με έμφαση στο επιχειρησιακό σκέλος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «ο ιός είναι ακόμα εδώ και δεν πρέπει λανθασμένα να θεωρήσουμε ότι το τέλος της πρώτης φάσης σημαίνει ότι πλέον έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε ότι κλειδί για την επιτυχία, όπως και στην πρώτη φάση, θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα, η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη μας στις υποδείξεις των ειδικών.

«Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ή για μετά τα μεσάνυχτα»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε Fake News, όπως είπε, που κυκλοφορούν και αφορούν στα μέτρα αυτά αυτά καθαυτά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών και σημείωσε ότι υπάρχει σύσταση να μετακινούνται όσο το δυνατόν λιγότερα για τη δική τους προστασία. Επίσης, είπε πως δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 06:00.

Ενημέρωσε ότι από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση του κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα, τα μικρά σκάφη έως εφτά μέτρα.

Διευκρίνισε ότι δεν επιτρέπεται και η λειτουργία και η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Παρατείνεται η καραντίνα στο Κρανίδι

Ανακοίνωσε ακόμα ότι σήμερα το βράδυ σταματούν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία πολιτών στον δήμο Ερμιονίδας, ωστόσο ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι παρατείνεται η καραντίνα που έχει επιβληθεί στη δομή στο Κρανίδι για επτά ημέρες.