Ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε την αναστροφή με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας

Gazzetta team
Ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε την αναστροφή με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εξήγησε την αλλαγή στάσης στην χρήση της μάσκας που πλέον γίνεται υποχρεωτική.

Από χθες το απόγευμα μετά και την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, όπου γνωστοποιήθηκε πως η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους, στα social media έχει ξεσπάσει ένας μικρός χαμός.

Και αυτό γιατί πριν από μερικές εβδομάδες, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε τονίσει στην καθιερωμένη ενημέρωσή του, πως δεν προτείνει την χρήση της σε άτομα που δεν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η αλλαγή προκάλεσε απορίες σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του κόσμου, στις οποίες απάντησε την Τετάρτη το πρωί κατά την διάρκεια παρουσίας του στον ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Κικίλιας.

Όταν λοιπόν ο Υπουργός Υγείας ρωτήθηκε σχετικά, εξήγησε: «Εμείς παρατηρούμε καθημερινά το ECDC και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ότι παρατηρούν ή αναβαθμίζουν, ερχόμαστε αμέσως και το προσαρμόζουμε, αφού το περνάμε από την επιτροπή.

Προφανώς, ο κόσμος ήταν μέσα στα σπίτια του, τώρα ο κόσμος θα είναι έξω. Μαζί με τα άλλα μέτρα, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι άλλοι επιστήμονες, υπάρχει και η μάσκα. Η μάσκα προστατεύει εμάς, προστατεύει και τους άλλους. Στους κλειστούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός είναι λογικό να την θέλουμε, είναι λογικό να την επιβάλουμε εκεί.

Υπάρχει σύσταση της επιτροπής για τους ανοιχτούς χώρους, εκεί που κινούμαστε. Δεν είναι ικανή να προστατεύει μόνη της η μάσκα, έρχεται μαζί με το πλύσιμο των χεριών, τα αντισηπτικά, τους κανόνες ασφαλείας και αποστάσεων, όλα αυτά μαζί είναι η πολιτική μας που ζητάμε από τον κόσμο να τα τηρεί για να πάμε καλά».