Χαρδαλιάς: «Ή τηρούμε τους κανόνες ή επιστρέφουμε στους περιορισμούς» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Ή τηρούμε τους κανόνες ή επιστρέφουμε στους περιορισμούς» (vid)
«Πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι και ρεαλιστές γιατί ο κορονοϊός είναι παντού», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας: «Από τη Δευτέρα κινούμαστε προσεκτικά».

«Από το μένουμε σπίτι, περνάμε στη σταδιακή μετακίνηση με τους όρους που επιβάλλονται και εφόσον τηρηθούν τα παραπάνω θα ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα. Όσο πιο σκληρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα περάσουμε στα επόμενα βήματα», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τηρούμε τους κανόνες; Τότε προχωράμε. Δεν τηρούμε τους κανόνες; Τότε σταματάμε ή και επιστρέφουμε στα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται από το μένουμε σπίτι στο περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον είναι ότι τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου, τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα.

Περαιτέρω σημείωσε πως μέχρι την ημέρα που η επιστημονική κοινότητα με την κατάλληλη θεραπεία θα δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε, πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι, αλλά κυρίως ρεαλιστές.

Στη μέχρι σήμερα πορεία της μάχης «απέναντι στον ύπουλο και αόρατο εχθρό», ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε ημέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή, και κυρίως ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο».