Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει το SMS στο 13033 και μετά τις 4 Μαΐου (vid)

Gazzetta team
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει το SMS στο 13033 και μετά τις 4 Μαΐου (vid)
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό να μην καταργηθεί αμέσως το SMS από τις 4 Μαΐου.

Το στίγμα του για την άρση των περιοριστικών μέτρων, έδωσε μιλώντας στο Open το πρωί του Σαββάτου, ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε πως από τις 4 Μαΐου έρχεται η πρώτη ουσιαστική χαλάρωση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει τις ανακοινώσεις την Δευτέρα.

Ωστόσο το νέο στοιχείο που έβαλε στο... τραπέζι, αφορά την κατάργηση του SMS στο 13033 και του έντυπου μετακίνησης.

Η εντύπωση που είχαμε ήταν πως θεωρείται δεδομένο οτι θα καταργηθεί και αυτό στις 4/5, ωστόσο ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό στο να παραμείνει για λίγο ακόμα.

Σε ερώτηση για τον τουρισμό, ξεκίνησε την απάντησή του, λέγοντας: «Όταν ξεκινήσουμε το άνοιγμα της πρώτης φάσης, είτε ταυτόχρονα, είτε μετά από λίγες μέρες, θα πάψει να υφίσταται και το SMS», ενώ όταν η παρουσιάστρια του είπε «4 Μαΐου δηλαδή», εκείνος δήλωσε: «Μπορεί να είναι ταυτόχρονα, μπορεί λίγο αργότερα, αυτό θα το δούμε. Πάντως θα είναι σύντομο το χρονικό διάστημα που θα σταματήσει η υποχρέωση αποστολής SMS και μαζί με αυτό θα μπορεί να φύγει κανείς από τα αστικά κέντρα».

Προφανώς αν ληφθεί μία τέτοια απόφαση, θα αυξηθούν και οι λόγοι μετακίνησης κάποιου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το άνοιγμα των μαγαζιών δεν θα είχε κανένα νόημα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της Πρωτομαγιάς, λέγοντας πως θα ισχύσουν τα μέτρα που ίσχυαν και το Πάσχα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως όλα θα πάνε καλά.