Η Τατιάνα έβγαλε τον δήμαρχο Αίγινας και ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να παραμείνει στη συζήτηση (vid)

Gazzetta team
Η Τατιάνα έβγαλε τον δήμαρχο Αίγινας και ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να παραμείνει στη συζήτηση (vid)
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που έκανε δηλώσεις στην Τατιάνα Στεφανίδου για το περιβόητο ταξίδι στην Αίγινα, αρνήθηκε να παραμείνει στην εκπομπή όταν η παρουσιάστρια τον ενημέρωσε ότι θα συμμετάσχει στη συζήτηση ο δήμαρχος Αίγινας.

Καμία διάθεση για συζήτηση-αντιπαράθεση δεν είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μαζί σου», ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 έκανε δηλώσεις μέσω Skype στην Τατιάνα Στεφανίδου για το περιβόητο ταξίδι του στην Αίγινα και τα δημοσιεύματα, που τον ήθελαν να πηγαίνει στο νησί για διακοπές παρά την απαγόρευση, και να αρνείται, μάλιστα, τον έλεγχο από το λιμενικό.

Ο κος Βαρουφάκης επανέλαβε, λοιπόν, ότι σταμάτησε στον έλεγχο και ότι το σπίτι του είναι στην Αίγινα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοεξευτελίζεται, είμαστε σε μια δημοκρατική κοινωνία. Το θέμα αυτό δεν έχει καμία ουσία, είναι μια άλλη μορφή λασπολογίας».

Προς το τέλος των δηλώσεων του, όμως, η παρουσιάστρια ενημέρωσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο δήμαρχος Αίγινας, ο οποίος, θυμίζουμε, αποκάλυψε νωρίτερα πως «ο Βαρουφάκης είπε ότι είναι βουλευτής και έφυγε» στον έλεγχο που του έγινε στο λιμάνι.

Ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25, ωστόσο, αρνήθηκε να παραμείνει στην εκπομπή και χαιρέτησε...

Νωρίτερα, είχε πει αναλυτικά: «Μένω στην Αίγινα πολύ πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Βρίσκομαι εδώ πολύ πριν από την 21η Μαρτίου που ανακοινώθηκε η απαγόρευση. Είμαι ο μόνος πολιτικός που αρνήθηκε την 25η Μαρτίου να πάει στην κατάθεση στεφάνου, γιατί θεωρώ ότι οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Έχω ζητήσει να κλείσει εντελώς η Βουλή και να λειτουργεί με τηλεδιάσκεψη.

Την Πέμπτη έκανα χρήση της βουλευτικής μου ιδιότητας, όπως είχα υποχρέωση να κάνω, πήρα το πλοίο των 10 π.μ. πήγα στη Βουλή και γύρισα με το πλοίο των 16.30. Είναι ψέμα ότι δεν σταμάτησα στον έλεγχο. Κατέβασα το παράθυρο του συνοδηγού, του έδειξα τη βουλευτική μου ταυτότητα και του εξήγησα ότι είχα πάει στη Βουλή. Μου είπε ότι δεν κάνουν αυτά τα χαρτιά. Πήγα στον ψεκασμό, έκατσα αρκετή ώρα στην ουρά. Είναι ξεκάθαρο. Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την τοποθέτηση μου στην ολομέλεια».

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το 10:45 και μετά: