Χαρδαλιάς: «Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές και το Πάσχα για τους πιστούς, προσευχή στο σπίτι» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές και το Πάσχα για τους πιστούς, προσευχή στο σπίτι» (vid)
Ξεκάθαρος για ακόμα μια φορά ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς όσον αφορά της εκκλησίες ενόψει του Πάσχα, τονίζοντας πως θα είναι κλειστές για τους πιστούς στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορονοϊού.

Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή (9/4) ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε τη σοβαρότητα του ζητήματος της μη μετακίνησης για το Πάσχα και παράλληλα επαίνεσε την στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος που προέτρεψε τους πιστούς να μείνουν σπίτι και να προσευχηθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η Εκκλησία της Ελλάδος συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης του covid-19, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνεις προς τους πιστούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, μητροπολίτη Ναύπακτου, είπε ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερούς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών.

Επιπρόσθετα ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο όσον αφορά στα αεροδρόμια, τονίζοντας πως σε εξέταση για τον κορονοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα.