«Φρένο» στις μετακινήσεις και των μόνιμων κατοίκων στα νησιά (vid)

Gazzetta team
«Φρένο» στις μετακινήσεις και των μόνιμων κατοίκων στα νησιά (vid)
Σύμφωνα με τον Yπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη εξετάζεται να περιοριστούν οι μετακινήσεις μεταξύ των νησιών.

Το ενδεχόμενο της μαζικής εξόδου των Αθηναίων στην επαρχία για το Πάσχα, μπορεί να είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όμως υπάρχουν και τα νησιά.

Μπορεί σε πρώτη φάση, εδώ και μέρες, το ταξίδι προς αυτά να γίνεται μόνο με την φορολογική δήλωση που βεβαιώνει την μόνιμη κατοικία κάθε πολίτη, όμως υπάρχει και το θέμα της μετακίνησης των μονίμων κατοίκων μεταξύ των νησιών.

Για αυτό όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, εξετάζονται νέα αυστηρότερα μέτρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους».
Όπως ξεκαθάρισε όμως, από τα νέα μέτρα θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι και όσοι ταξιδεύουν για λόγους υγείας.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση αυτή, έπαιξε το γεγονός οτι πολλά νησιά ζητούν να μην υπάρξουν επισκέπτες σε αυτά. Βλέπετε, από τα 110 νησιά της χώρας μας, μόνο τα 9 έχουν νοσοκομεία αναφοράς και μόνο η Κρήτη δυνατότητας νοσηλείας για Covid-19.