Ανακοινώνονται νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις: «Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» (vid)

Gazzetta team
Ανακοινώνονται νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις: «Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» (vid)
Ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε την αυστηροποίηση των μέτρων σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Το όσα διέρρεαν το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση σχετικά με νέα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται.

Αυτό τουλάχιστον προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λοιπόν αναγνώρισε πως οι υπεύθυνοι σκέφτονται πολύ σοβαρά να βάλουν χρονικό όριο σε κάθε μετακίνηση πολίτη, καθώς όπως είπε παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο, το ίδιο άτομο να βγαίνει δύο και τρεις φορές από το σπίτι για τον λόγο.

Αυτό, όπως τόνισε, πρέπει να σταματήσει και προανήγγειλε ανακοινώσεις μέσα στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα.

«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακομίσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών. «Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση... Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τώρα, την έξοδο του Πάσχα, ξεκαθάρισε πως οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί σε όλους τους δρόμους της Εθνικής Οδού, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθεί απόφαση να κλείσουν τα διόδια.

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια... στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» διευκρίνισε, ενώ αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση... Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».