Ο Βασίλης Κικίλιας ο πιο δημοφιλής υπουργός

Gazzetta team
Ο Βασίλης Κικίλιας ο πιο δημοφιλής υπουργός
Ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Βασίλης Κικίλιας, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η Opinion Poll.

Ουσιαστικά, ο κ. Κικίλιας πιστώνεται τους θετικούς χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και του υπουργείου Υγείας ιδιαιτέρως, καθώς με την επιμονή του για την έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με πλήθος άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Οι άμεσοι και αποτελεσματικοί τρόποι περιορισμού της διάδοσης της νόσου έχουν φέρει τη χώρα μας ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης ως προς την αντίδραση απέναντι στη πρωτοφανή πανδημία. Και ο ρόλος που έπαιξε σε αυτό το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας προσωπικά αποτυπώνεται και στις αντιλήψεις των πολιτών.

Ουσιαστικά, σε ελάχιστους μήνες θητείας ως υπουργός Υγείας, ο κ. Κικίλας πέτυχε την αποδοχή και εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου –κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα- αλλά και να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, τη χειρότερη επιδημία που μαστίζει την Ευρώπη εδώ και έναν αιώνα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πιστώνεται τη θετική αντιμετώπιση του κορονοϊού, εξασφαλίζοντας θετική γνώμη σε ποσοστό 61% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας με 58%, Τάκης Θεοδωρικάκος με 54%, Χρήστος Σταϊκούρας με 52% και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 51%.

Εξαιρετικά θετική η εικόνα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Παράλληλα, όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδέχεται και επικροτεί τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, το 85% των πολιτών εμφανίζεται από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένο από τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση της νόσου.


Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έκθεσης, το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εννέα στους δέκα συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ το 93% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Το 75% των ερωτηθέντων κρίνει θετικό το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ το 52,5% συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ποσοστό 86,4% εκφράζει την ανησυχία του για την πανδημία, το 72,1% πιστεύει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ ποσοστό κοντά στο 65% πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι συγκριτικά με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

Πηγή: insider.gr