Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα, διάψευση για την καθολική απαγόρευση

Gazzetta team
Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα, διάψευση για την καθολική απαγόρευση
Από την κυβέρνηση διέψευδαν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ αποφασίστηκε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη.

Τις τελευταίες ώρες, λόγω και της μεγάλης χθεσινής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, είχε κυκλοφορήσει έντονα η φήμη οτι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κάτι όμως που διαψεύστηκε επίσημα από την κυβέρνηση, λέγοντας οτι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο προς το παρόν, ωστόσο όπως αναφέρθηκε ένα από τα επιπρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ είναι και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής - λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αποφασίστηκε και η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Παράλληλα έγινε γνωστό οτι όποιος έρχεται από το εξωτερικό στην χώρα μας θα μπαίνει σε αναγκαστική καραντίνα για 14 ημέρες.

Σε περίπτωση που δεν υπακούσει, θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

Όσον αφορά τους Ναούς, η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο. «Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων».