Καταγγελία ότι ο Δήμος Αθηναίων κλείνει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας

Gazzetta team
Καταγγελία ότι ο Δήμος Αθηναίων κλείνει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας
Όπως καταγγέλλει η «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική αρχή Μπακογιάννη προχώρησε σε «αυθαίρετη αναστολή της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας» στα Σεπόλια.

Το θέμα ήρθε την Πέμπτη 31/10 στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και προκάλεσε, τελικά, μαζικά πυρά από δημοτικές παρατάξεις, μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στα Σεπόλια.

Όπως καταγγέλλουν, μάλιστα, οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», η Χρυσή Αυγή επεδίωκε να μπει λουκέτο από το 2017. Από τότε, δηλαδή, που ξεκίνησε η λειτουργία του...

Συγκεκριμένα, η Ανοιχτή Πόλη υπογραμμίζει: «Η αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής κορυφώθηκε, ωστόσο, με την απόσυρση του θέματος της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, με προφορική εισήγηση της εντεταλμένης συμβούλου και χωρίς να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο αλλαγή του σχετικού εισηγητικού.

Και αυτά, παρά την ομόφωνη θετική εισήγηση-απόφαση της σχολικής επιτροπής».

Και συνεχίζει: «Καταγγέλλουμε την οπισθοδρόμηση σε εποχές που όλη η κοινότητα της περιοχής και του σχολείου ήταν αναγκασμένη να υπερασπιστεί τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας απέναντι στις μισαλλόδοξες αντιδράσεις.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε το θέμα στην επόμενη σχολική επιτροπή και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα μας βρει απέναντι, μαζί με την κοινότητα των πολιτών, δίπλα σε όσους είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ίσες δυνατότητες, για ένταξη και για ειρηνική συνύπαρξη με όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες».