Το Υπ. Πολιτισμού λέει ότι ανταγωνιστική εταιρεία «κάρφωσε» τους ανήλικους στο Τζόκερ

Gazzetta team
Το Υπ. Πολιτισμού λέει ότι ανταγωνιστική εταιρεία «κάρφωσε» τους ανήλικους στο Τζόκερ
Ότι η καταγγελία για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλόταν το Τζόκερ έγινε από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής, υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού.

Το παραπάνω υποστήριξε ο γενικός διευθυντής σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου, Μάριος Κωστάκης κατά την διάρκεια προγραμματισμένης Συνέντευξης Τύπου, με στόχο, προφανώς να ανακοπεί η θριαμβευτική πορεία του Τζόκερ που σπάει ταμεία και στην Ελλάδα.

Για το θέμα, η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, καταδίκασε εκ νέου τον χειρισμό της υπόθεσης και τόνισε ότι «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πράγματι είναι υπάλληλοι (του υπουργείου αυτοί που έκαναν την καταγγελία) θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται».

«Καταδικάζουμε τον χειρισμό της υπόθεσης. Ομολογώ ότι με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειες τους» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μενδώνη.

«Αυτό που προέκυψε είναι ότι πράγματι οι δύο κυρίες είναι υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού. Παράλληλα είναι μέλη της πρωτοβάθμιας γνωμοδοτικης επιτροπής. [...] Αυτό που συνέβη είναι ότι οι συγκεκριμένες κυρίες υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δε σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής. Μπορούν να ελέγξουν τον αιθουσαρχη για το αν ζητά ταυτότητες. Από εκεί μέχρι να καλέσει δυνάμεις καταστολή, απέχει πολύ.

Ήδη έχω ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαλευκανθεί το πως έγινε, το αν γνώριζε ο τμηματαρχης και η διευθύντρια του αρμόδιου τμήματος» κατέληξε η υπουργός.

Πηγή: reader.gr