Τι θα πει ο Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ

Gazzetta team
Τι θα πει ο Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από σήμερα, ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψη του στην Διεθνή Έκθεση της αντιπολίτευσης και ετοιμάζεται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές να βγει μπροστά και να «ανοίξει» τα χαρτιά του όσον αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης και πάλι ως αξιωματική αντιπολίτευση στη ΔΕΘ και στόχος του είναι να δείξει πως θα είναι το κόμμα του μια ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη.

Θα κάνει έναν απολογισμό του τελευταίου χρόνου, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μέχρι τώρα όταν μίλησε στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός θέλοντας να επισημάνει πως πραγματοποίησε το σύνολο των δεσμεύσεων του, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις για όλα, αλλά και αν περάσει το μήνυμα του που αφορά την κυβέρνηση και τα όσα, όπως λένε από την Κουμουνδούρου «κάνει η νέα κυβέρνηση και κρύβονται κάτω από το χαλί».

Η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα είναι γεμάτη με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αυτούς τους δύο πρώτους μήνες, τα οποία θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ πως ήδη έχουν δώσει το στίγμα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «λίγων και εκλεκτών».

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν επιπλέον πως συνεχίζουν να δέχονται πόλεμο, όπως γίνονταν και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους, με «ψευδείς ειδήσεις» που προέρχονται, όπως υποστηρίζουν, «από κυβερνητικές διαρροές» με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σκοπεύει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη και στις 10:30 θα συναντήσει την κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς και τον επικεφαλής της, τον πρώην Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Στις 11:30 θα συναντήσει τον διάδοχο του Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Λίγη ώρα αργότερα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας.

Το Σάββατο ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της HELEXPO ΔΕΘ και στη συνέχεια με το Σωματείο των Εργαζομένων.

Αμέσως μετά θα περιηγηθεί στα περίπτερα της Έκθεσης. Το απόγευμα στις 19:30, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την ομιλία του, μπροστά στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Στις 12:30 της Κυριακής είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Πηγή: Reader.gr