Δημοσκόπηση: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση (vid)

Gazzetta team
Δημοσκόπηση: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση (vid)
Διψήφια διαφορά καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Η ίδια δημοσκόπηση, καλεί τους ερωτώμενους που δεν θα πάνε να ψηφίσουν, λόγω υποχρεώσεων, διακοπών ή απογοήτευσης και τα ευρήματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 34,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 23,8%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5%. Να υπερφαλαγγίζει την Χρυσή Αυγή για πρώτη φορά εμφανίζεται το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,4%, έναντι 3,2%. Στο 3,2% καταγράφεται και η Ελληνική Λύση.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 35,1%, ΣΥΡΙΖΑ 24,4%, ΚΙΝΑΛ 6,8%, ΚΚΕ 5,1%, ΜεΡΑ25 3,5%, Χρυσή Αυγή 3,3%, Ελληνική Λύση 3,3%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτώμενοι που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν, για το ποιο κόμμα θα επέλεγαν αν τελικά πήγαιναν στις εκλογές. Πρώτη ανάμεσα σ’ αυτούς η Νέα Δημοκρατία με 15,8%, ενώ στην έκπληξη της δημοσκόπησης ακολουθεί το ΜεΡΑ25 του Βαρουφάκη με 9,4%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% και ακολουθούν με αρκετά χαμηλά ποσοστά Ελληνική Λύση, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: reader.gr