Υποψήφιος στην Αχαΐα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Gazzetta team
Υποψήφιος στην Αχαΐα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, ανακοίνωσε στην ομιλία του στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες αφότου ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυσή της.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα από τον εκλογικό νόμο να είναι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Οι δυο από αυτές λοιπόν, θα είναι η Αχαΐα και η άλλη εκείνη του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, ενώ μένει να μάθουμε την τρίτη.

Στην ομιλία του σε συγκέντρωση «παραγωγικών φορέων» στο χώρο της «Αχάια Κλάους», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο».

Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις «κλειδί» της πολιτικής της ΝΔ

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές, τόνισε ο πρέοδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας, σε ανοικτή συγκέντρωση στον χώρο της «Αχαΐα Κλάους».

Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

«Πίσω από αυτήν την τόσο σημαντική λέξη -την ανάπτυξη- κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ. Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές για όλους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ανάπτυξη, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι το «κλειδί» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και «κλειδί» για την επόμενη μέρα της χώρας

«Η ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι επενδύσεις -εξήγησε- δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας «αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Για τους αστυνομικούς στις γειτονιές. Και έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες. Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους. Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους.

«Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι... Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ: Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές» συμπλήρωσε

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα του είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένο και ανανεωμένο. «Είμαι έτοιμος να αναλάβω την διακυβέρνηση της χώρας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.