Βενιζέλος για Γεννηματά: «Θέλει να κάνει το ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ του Κέντρου»

Gazzetta team
Βενιζέλος για Γεννηματά: «Θέλει να κάνει το ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ του Κέντρου»
Τι είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής.

Την βαθιά του θλίψη εξέφρασε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας την τακτική της προέδρου «αυτοχειριασμό της παράταξης».

«Με τις ενέργειες που έγιναν έχει πληγεί η Δημοκρατική Παράταξη. Ελπίζω η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εκτίμησε ότι οι κινήσεις της Φώφης Γεννηματά, «ενισχύουν τη Νέα Δημοκρατία και συμβάλλουν να μειωθεί ο χώρας μας». Δίνοντας την δική του εκδοχή των γεγονότων του Σαββάτου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Τα περιστατικά είναι απλά. Μου τηλεφώνησε την Πέμπτη. Μου ζήτησε να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα πως ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και για το τι θα κάνουμε στις εκλογές. Είχαμε απλώς τυπικές συναντήσεις στις συγκεντρώσεις. Στα ΜΜΕ ανέπτυσσα τις θέσεις της παράταξης. Αφού κάναμε χαλαρή συζήτηση μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα. Το πρώτο ότι έχουμε αισθητές διαφορές στην αντίληψή μας. Ότι έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά να παίζω ευρύτερο ρόλο. Και ότι έχει δεσμευτεί να δώσει την θέση του Επικρατείας για άλλο πρόσωπο.

Δεν είχα ζητήσει εγώ να είμαι στο Επικρατείας. Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια και τις διαδικασίες να κάνει τις επιλογές. Έχω ανακοινώσει από τον Ιανουάριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Γεννηματά το ξέρει από τον Νοέμβριο. Δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος πρόεδρου κόμματος, να γυρνά στην εκλογική του περιφέρεια να κάνει τον πολιτευτή». Απαντώντας στον ισχυρισμό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πως ζήτησε εκβιαστικά να βρίσκεται στην πρώτη θέση του Επικρατείας, σημείωσε «Είπε και η ίδια ότι η απομάκρυνση του Βενιζέλου, εκπέμπει μήνυμα. Δεν ήθελαν την παρουσία μου και μου το κατέστησε σαφές. Τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά. Αν η κ. Γεννηματά μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή, αλλά θα ήθελε να βοηθήσω την παράταξη ως ένας άνθρωπος που παίζει ρόλο στην προεκλογική. Εγώ θα το δεχόμουν. Είπε ότι έχουμε διαφωνία στη στρατηγική».

Ερωτώμενος σχετικά με το αν ο ίδιος συμβολίζει την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, αναρωτήθηκε: «Δεν το συμβολίζει η ίδια (σ.σ. η Φώφη Γεννηματά) ως αναπληρώτρια του Αβραμόπουλου; Ούτε ο Παπανδρέου που έκανε την πρώτη κίνηση γι αυτήν την συνεργασία;» Σχετικά με τον αποκλεισμό του από την επόμενη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: «Τι είμαι εγώ ένας άνθρωπος που διεκδικεί την επανεκλογή του; Με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής; Είμαι επί 27 χρόνια. Το έχω υπηρετήσει. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι εγώ βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρούσε ότι η Βουλή θα έπρεπε να έχει και εμένα στους κόλπους της. Ήθελε να στείλει μήνυμα. Αν έμενα και δεν υπήρχε το επεισόδιο του Σαββάτου, δεν θα έστελνε κανένα μήνυμα.

Το μήνυμα εστάλη με την αποχώρησή μου για το τι είναι το ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Η επιλογή της επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία. Το άγχος της να είναι αυτοδύναμη η ΝΔ καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης. Εγώ αγωνίστηκα να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ. Έπρεπε να υπάρχει αντίβαρο». Τέλος σχετικά με τα σενάρια που τον θέλουν να είναι η πρόταση της ΝΔ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή την αξιοποίησή του σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ο ίδιος απάντησε: «Αυτό με τη Νέα Δημοκρατία είναι κωμικό. Με σέβεται αλλά ξέρουν ότι δεν ανήκω σ’ αυτόν τον χώρο. Δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου. Αφήστε τον ΠτΔ ήσυχο να πάρει σωστή απόφαση να μην υπογράψει τους διορισμούς στον Άρειο Πάγο. Ζήτημα Επιτρόπου δεν έχει τεθεί ποτέ. Δεν πρόκειται να κάνω καμία εχθρική ενέργεια για την παράταξή μου».

Πηγή: reader.gr