Ομογενείς τα «έψαλαν» στον Γιώργο Βαρεμένο στην παρέλαση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας (vid)

Gazzetta team
Ομογενείς τα «έψαλαν» στον Γιώργο Βαρεμένο στην παρέλαση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας (vid)
«Ουστ απ' εδώ προδότες. Τρέξτε τρεξτε προδότες» φώναζαν Έλληνες μετανάστες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής Γιώργο Βαρεμένο, απεσταλμένο της ελληνικής κυβέρνησης, που βρίσκεται στη Μελβούρνη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos, όταν ο κ. Βαρεμένος ξεκίνησε την ομιλία του, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ξεκίνησαν και οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν.

Μάλιστα, κάποιος πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων.

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

Βαρεμένος: «Φασιστικά συνθήματα μίας δράκας ανθρώπων»

Αποδοκιμάστηκα από «μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει», σχολίασε ο Γιώργος Βαρεμένος, με αφορμή τις αποδοκιμασίες Ελλήνων μεταναστών κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, στη Μελβούρη, στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρεμένος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, έκανε λόγο για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς».

«Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμένος. Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται».

Πηγή: reader.gr