Με 242 ψήφους η Βουλή αποφάσισε την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές

Gazzetta team
Με 242 ψήφους η Βουλή αποφάσισε την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές
Με πλειοψηφία 224 ψήφων υπερψηφίστηκε από την Βουλή η αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.

Με διευρυμένη πλειοψηφία άνω των 180 βουλευτών πέρασαν επίσης οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν στο νομό περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86), στη βουλευτική ασυλία (άρθρο 62) και στην ανάδειξη των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών (άρθρο 101).

Επίσης, οι προτάσεις από τη ΝΔ που αφορούν στο δικαίωμα των μειοψηφιών να ζητούν τη σύσταση Εξεταστικών Επιτρόπων (άρθρο 68) και στην εξομοίωση στρατιωτικών και τακτικών δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπερψήφιση με πλειοψηφία άνω των 180 ψήφων δίνει τη δυνατότητα στην επόμενη Βουλή να αναθεωρήσει το άρθρο με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Επίσης πέρασε το άρθρο 3 για το ουδετερόθρησκο του ελληνικού κράτους με 156 ψήφους, ενώ στην πρώτη ψηφοφορία είχε ψηφιστεί οριακά από 151 βουλευτές.

Η ψηφοφορία δεν είχε εκπλήξεις, ενώ παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και της ΝΔ, εκτός του Αθανάσιου Καββαδά που είναι άρρωστος. Από τη ΔΗΣΥ είχαν αποχώρησαν οι 18 βουλευτές της και ψήφισε μόνο ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εκφράζοντας τη γραμμή του κόμματος.

Πηγή: reader.gr