Τσίπρας: «Ευχαριστώ τους 153 βουλευτές που άντεξαν πιέσεις και εκβιασμούς» (vid)

Gazzetta team
Τσίπρας: «Ευχαριστώ τους 153 βουλευτές που άντεξαν πιέσεις και εκβιασμούς» (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τους βουλευτές που τον στήριξαν και χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα. Μπαίνει τέλος σε μια μεγάλη εκκρεμότητα που βάραινε την εξωτερική μας πολιτική. Θωρακίζουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορικής μας κληρονομιάς, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα όμως, είναι και μια ιστορική μέρα για τα Βαλκάνια» και συνέχισε:

«Γυρίζουμε σελίδα και δίνουμε χώρο στην ειρήνη, τη συνεργασία, τη φιλία, την αλληλεγγύη, στην αλληλοκατανόηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε «από τα βάθη της ψυχής» του «τους 153 βουλευτές του κοινοβουλίου μας που παρά τις μεγάλες πιέσεις, τους εκβιασμούς, τις προσωπικές επιθέσεις, άντεξαν και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος της συνείδησής τους, προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον, αυτό που οι ίδιοι πίστευαν και πιστεύουν ότι είναι το εθνικό όφελος για τη χώρα μας.

Είμαι βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές και οι δυο λαοί θα τους ευγνωμονούν, διότι σήμερα βάζουν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης, αλληλεγγύης και συνεργασίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: