Συμφωνία των Πρεσπών: Το μεσημέρι της Παρασκευής η ψηφοφορία

Gazzetta team
Συμφωνία των Πρεσπών: Το μεσημέρι της Παρασκευής η ψηφοφορία
Η ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής (25/1, 14:30)

Το μεσημέρι της Παρασκευής και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Σπύρος Λυκούδης. Αυτό καθώς, οι βουλευτές των κομμάτων δεν θέλησαν να αποσυρθούν από τον κατάλογο των ομιλητών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την ώρα που έγινε η ανακοίνωση από τον Σπύρο Λυκούδη, στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης έμενε να μιλήσουν 104 εγεγγραμένοι. Η σημερινή διαδικασία, θα ολοκληρωθεί στις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε: «Έχουν μιλήσει οι μισοί από τους βουλευτές. Αν πηγαίναμε σήμερα σε ψηφοφορία σήμερα θα κόβονταν πάρα πολλοί. Κάναμε αυτό που είχαμε πει ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί και την Παρασκευή. Δεν είχε νόημα να καθίσουμε να ξενυχτησουμε και να ψηφίσουμε 09:00 το πρωί αφού δεν υπάρχει και καμιά πίεση εξωτερική».

Ο Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε ακόμα ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με εκφώνηση του καταλόγου.

Εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων, σήμερα αναμένεται να μιλήσουν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ανεξάρτητος –μετά τη διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού- Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: Reader.gr