Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση Καμμένου

Gazzetta team
Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση Καμμένου
«Πυρ ομαδόν» εναντίον της κυβέρνησης και του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την εκτίμηση ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για το «διαζύγιό» τους κάνουν στη ΝΔ, ενώ το απόγευμα αναμένεται ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος για την αξιολόγηση της κατάστασης που διαμορφώνεται.

«Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Προσθέτει, δε, ότι «γι΄ αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ».

«Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία», τονίζουν, ακόμα, από την αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας έτσι και το στίγμα της στάσης του κόμματος στη συζήτηση που θα ξεκινήσει άμεσα στη Βουλή επί της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά ο πρωθυπουργός.

ΚΙΝ.ΑΛ: «Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν…»

Η χώρα δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στον απόηχο των σημερινών πολιτικών εξελίξεων.

«Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε ανακοίνωσή της, ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν…»

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά τυχόν Κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει.

«Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα» υπογράμμισε.

«Το παζάρι των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε σήμερα στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ' τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

ΚΚΕ: «Θα καταψηφίσουμε και αυτή την κυβέρνηση»

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή - μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκούς επικίνδυνους σχεδιασμούς», δήλωσε για τις πολιτικές εξελίξεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση ή πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, απάντησε ότι «πολιτική νομιμοποίηση, αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς έχει, με βάση αυτά που ισχύουν στο Σύνταγμα της χώρας κλπ».

«Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, με όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα 4 χρόνια, με το ότι βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας χοντρά ψέματα, υποσχόμενη κατάργηση των μνημονίων, ενώ έφτιαξε και το 3ο χειρότερο, πιο σκληρό, μνημόνιο κι ακολουθεί ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο, μια συμφωνία με τους "εταίρους" που είναι επίσης βάρβαρη κι αντιλαϊκή, όπως φάνηκε με τη ψήφιση του τελευταίου αντιλαϊκού προϋπολογισμού» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «και βεβαίως ακολουθεί μια πολιτική απαράδεκτη, επικίνδυνη, που βάζει σε κινδύνους τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τού "διαίρει και βασίλευε", οδηγεί τη χώρα να γίνει μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση».

«Έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Βουλής, που προφανώς απ' ότι ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί Τετάρτη βράδυ, το πολύ Πέμπτη, δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα καταψηφίσει και αυτή την κυβέρνηση» κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

ΠΟΤΑΜΙ: Καμία ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Αρνητικός στην παροχή ψήφου στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανάρτησή του μέσω Twitter, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Πηγή: reader.gr