Ψινάκης: «Αφιερώνουμε τον φετινό Μαραθώνιο στους 99 νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι» (vid)

Gazzetta team
Ψινάκης: «Αφιερώνουμε τον φετινό Μαραθώνιο στους 99 νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι» (vid)
Ο Ηλίας Ψινάκης ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε ο 36ος Μαραθώνιος ης Αθήνας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη του στίβου στο άλμα εις μήκος. Ωστόσο ειδικά αυτή τη χρονιά ο δήμαρχος Μαραθώνα αφιέρωσε τη διοργάνωση και στη μνήμη των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

«Φέτος ο Μαραθώνιος είναι πολύ ιδιαίτερος για εμάς μετά από αυτήν την τραγωδία που είχαμε με τις φωτιές στο Μάτι» τόνισε ο Ηλίας Ψινάκης, απευθυνόμενος στους αθλητές που συμμετέχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα. «Θα σας παρακαλούσα, επειδή το αφιερώνουμε στη μνήμη των 99 νεκρών, να κάνουμε ένα λεπτό σιγή στη μνήμη τους» πρόσθεσε ο κ. Ψινάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος προανήγγειλε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σ’ αυτό το κομμάτι της διαδρομής:

«Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ο μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το γεγονός αυτό και να μη συμβάλει στο μέτρο που μπορεί. Νιώθουμε βαθύ σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και γι’ αυτό προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να αναδασώσουμε τη μαραθώνια διαδρομή. Πέρα από το ουσιαστικό, θα υπάρχει και μια συμβολική κίνηση την ημέρα του αγώνα, κάθε δρομέας θα κληθεί να φορέσει μια πράσινη μπαντάνα, προκειμένου να πρασινίσουμε εικονικά το κομμάτι της διαδρομής και του χρόνου να το έχουμε πετύχει κυριολεκτικά».

Kάτοικοι από το Μάτι συγκεντρώθηκαν με πανό σε σημείο της διαδρομής στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την φονική πυρκαγιά που συγκλόνισε το καλοκαίρι την ελληνική και την διεθνή κοινότητα.«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», ήταν το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι πυρόπληκτοι στο Μάτι με αφορμή τον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Πηγή: reader.gr