Κοτζιάς: Φεύγω ευχαριστημένος γιατί έκανα το μεγάλο βήμα στο Μακεδονικό

Gazzetta team
Κοτζιάς: Φεύγω ευχαριστημένος γιατί έκανα το μεγάλο βήμα στο Μακεδονικό
«Σπίτι του» χαρακτήρισε, φανερά συγκινημένος, το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από τόσα χρόνια ο Νίκος Κοτζιάς, στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι το σπίτι μου μετά από τόσα χρόνια. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου έδωσε την ευκαιρία να αναμετρηθώ με τα προβλήματα του ΥΠΕΞ. Αντιμετώπισα όσο μπορούσα τα προβλήματα και είμαι ευτυχής για τη δουλειά που έκανα», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικά τα όσα επιτεύχθηκαν τον τελευταίο καιρό. «Υπάρχει εδώ μια παραδοξολογία. Έχω παραιτηθεί και είμαι ευτυχής. Ευτυχής γιατί φτάσαμε σε συμφωνία. Έχω πάρει χαρά για το Σκοπιανό». «Φεύγω, αλλά έκανα το μεγάλο βήμα στο Μακεδονικό. Φεύγω ευχαριστημένος, παρά τα λάθη που έκανα», σημείωσε, με τρεμάμενη φωνή, ενώ απευθυνόμενος πολλές φορές στον πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε που «τον έκανε υπουργό».

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών περί διαρροών για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς τα χαρακτήρισε «αθλιότητες», καταγγέλλοντας πως δεν υπάρχει σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αίσθηση ευθύνης. Χρειάζονται όμως, συνέχισε, ο κ. Κοτζιάς, όλα τα ανωτέρω για να υπάρξει δημοκρατία. «Τα περί μυστικής διπλωματίας δεν ισχύουν», διεμήνυσε ο κ. Κοτζιάς.

«Η χώρα με αυτή τη κυβέρνηση έκανε μια δημοκρατική, νηφάλια, συνετή εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε, ενώ κατά τον απολογισμό του έργου του στο υπουργείο μίλησε, μεταξύ άλλων, για πρόοδο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, αλλά και το αλβανικό.

Πηγή: reader.gr